x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republicanii şi democraţii au ajuns la un compromis în privinţa bugetului federal

Republicanii şi democraţii au ajuns la un compromis în privinţa bugetului federal

09 Apr 2011   •   10:38
Republicanii şi democraţii au ajuns la un compromis în privinţa bugetului federal

Preşedintele american a anunţat noaptea trecută că democraţii şi republicanii au ajuns la o înţelegere în privinţa bugetului. Astfel, va fi evitată "închiderea serviciilor guvernamentale", care ar fi dus la o paralizie a activităţilor bugetare, relatează CNN.

Congresul a votat în cursul nopţii o rezoluţie pe termen scurt care va permite guvernului să funcţioneze până joia viitoare, timp în care urmează să se ajungă la un acord final.

În lipsa acestui compromis, guvernul american ar fi fost nevoit să-şi suspende cea mai mare parte activităţilor începând de vineri de la miezul nopţii (sâmbătă, ora 7:00, ora României), iar sute de mii de bugetari ar fi fost trimişi acasă, situaţie cu care americanii nu s-au mai confruntat de 15 ani, din timpul mandatului democratului Bill Clinton.

"Guvernul va funcţiona în continuare, pentru că astăzi, americanii cu crezuri diferite au fost din nou soldidari. În ultimele ore care mai rămăseseră până când guvernul nostru ar fi fost forţat să ajungă în situaţia de a se închide, liderii ambelor partide au ajuns la o înţelegere", a anunţat Barack Obama.

Liderii Congresului, republicanul John Boehner şi democratul Harry Reid, au explicat, la rândul lor că au căzut de acord în privinţa unei reduceri istorice a cheltuielilor bugetare pentru anul fiscal care a mai rămas, precum şi asupra unei înţelegeri pe termen scurt, care va permite evitarea închiderii serviciilor guvernamentale, timp în care cele două camere ale Congresului şi Casa Albă vor ajunge la un acord final.

×
Subiecte în articol: externe obama buget