x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reuniune G7 la Washington. Subiectul principal: criza din Ucraina

Reuniune G7 la Washington. Subiectul principal: criza din Ucraina

10 Apr 2014   •   08:55
Reuniune G7 la Washington. Subiectul principal: criza din Ucraina

Miniştri de Finanţe din G7, grupul celor mai industrializate naţiuni ale lunii, se vor întâlni joi la Washington pentru a discuta despre starea economiei mondiale precum şi despre situaţia din Ucraina, anunţă Reuters, potrivit Agerpres. Reuniunea va avea loc în avanpremiera reuniunii de vineri a miniştrilor de Finanţe din G20 precum şi a reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni.

'Cred că reuniunea oficialilor din G7 va fi una axată mai ales pe perspectivele economiei globale în general şi pe criza dintre Ucraina şi Rusia în particular', a declarat una dintre surse.

G7, grupul celor mai industrializate naţiuni ale lumii, este compus din SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada. G20 regrupează atât cele mai dezvoltate state ale lumii cât şi cele mai mari economii emergente.

La sfârşitul lunii trecute, urmare a anexării Crimeii de către Federaţia Rusă, membrii G7 au decis ca, în locul summitului G8 care urma să se desfăşoare în iunie la Soci, în Rusia, să organizeze la Bruxelles un summit G7 (G8 fără Rusia).

×