x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie anunță că zborurile de expulzare a solicitanților de azil vor începe în 23 iulie

Marea Britanie anunță că zborurile de expulzare a solicitanților de azil vor începe în 23 iulie

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   22:45
Marea Britanie anunță că zborurile de expulzare a solicitanților de azil vor începe în 23 iulie

Guvernul britanic a anunțat că intenționează să înceapă deportarea solicitanților de azil în 23 iulie, potrivit unor documente prezentate luni, deși acest program controversat depinde de victoria partidelor conservatoare ale premierului Rishi Sunak la viitoarele alegeri, scrie Reuters.

Trimiterea solicitanților de azil ajunși în Marea Britanie în țara est-africană este una dintre politicile emblematice ale lui Sunak, dar obstacolele juridice și parlamentare au făcut ca aceasta să nu se pună niciodată în aplicare.

Sunak a declarat recent că zborurile de deportare nu vor pleca înainte de alegerile din 4 iulie, dar a promis că, dacă va câștiga, vor începe imediat după aceea, deși în sondajele de opinie se află la o distanță de aproximativ 20 de puncte față de Partidul Laburist, aflat în opoziție, care a promis că va renunța la acest plan.

În documentele depuse la Înalta Curte din Londra, după ce o organizație a contestat politica, avocații guvernului au declarat că intenția a fost „de a efectua expulzări cu un zbor spre Rwanda la 23 iulie 2024 (și nu înainte)”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rishi sunak expulzari Marea Britanie