x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a atacat cu rachete și drone mai multe regiuni din Ucraina

Rusia a atacat cu rachete și drone mai multe regiuni din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   12:30
Rusia a atacat cu rachete și drone mai multe regiuni din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Armata ucraineană a anunțat, joi dimineață, că a reușit distrugerea tuturor dronelor și a cinci rachete lansate de ruși, relatează kyivindependent.com.

Rusia a folosit cel puțin nouă rachete și 27 de drone pentru a viza Ucraina, conform actualizării de dimineață a Forțelor Aeriene. Rachetele au fost lansate din Marea Caspică și regiunea Voronezh, în timp ce dronele au fost lansate din orașul-port rusesc Primorsko-Akhtarsk, situat pe coasta Mării Azov.

Unitățile de rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei și grupurile mobile de foc ale Forțelor Aeriene Ucrainene au interceptat cinci rachete și 27 de drone peste regiunile Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia, Donețk, Mykolaiv, Herson, Harkiv, Kiev, Cerkasi, Poltava și Vinnyția.

Atacurile rusești cu drone de joi dimineața au afectat infrastructura energetică din regiunile Vinnytsia, Kiev, Dnipropetrovsk și Donețk, a raportat operatorul energetic de stat Ukrenergo.

Cel puțin trei persoane - bărbați în vârstă de 30, 41 și 63 de ani - au fost rănite peste noapte în regiunea Dnipropetrovsk, potrivit guvernatorului regional Serhii Lysak. Doi dintre ei au fost internați în spital.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina rachete drone