x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia declară război total drogurilor.

Rusia declară război total drogurilor.

07 Iun 2011   •   21:00
Rusia declară război total drogurilor.

Parlamentul de la Moscova, Duma de Stat, ar putea adopta o legislatie extrem de dura in domeniul consumului si traficului de droguri.

Situatia consumului de droguri a atins cote alarmante in Rusia, tara aflata pe traseul heroinei dintre Afganistan si Occident. Unul din 25 de rusi este dependent de droguri, care ucid annual aproximativ 100.000 de oameni. Folosirea drogurilor injectabile au dus o incidenta infioratoare, de un caz la 100 de locuitori, a infectiilor cu HIV SIDA.

Purtatorul de cuvant al Dumei de Stat, Boris Gryzlov, care crede ca “drogurile pun in pericol gena rusa', a anuntat ca partidul de guvernamant, al premierului Putin, a prpus un proiect de lege potrivit caruia traficantii de droguri vor fi tratati precum criminalii in serie. “Mai mult, acestia ar trebui trimisi in Katorga (n.n. - defunctele lagare de munca staliniste), pentru ca din celule obisnuite isi pot conduce afacerile linistiti', a declarat Gryzlov, care a mai spus ca cei care care consuma droguri nu vor mai plati amenzi de 400 de euro, asa cum se intampla in prezent, ci vor fi arestati sau trimisi fortat in clinici de specialitate.

×