x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, manevre navale în estul Mării Mediterane

Rusia, manevre navale în estul Mării Mediterane

15 Aug 2016   •   16:40
Rusia, manevre navale în estul Mării Mediterane

Flota rusă a început luni exerciţii militare în partea de est a Mării Mediterane cu nave echipate cu rachete cu rază lungă de acţiune, aplicaţii destinate "luptei antiteroriste", a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de AFP, Reuters şi RIA Novosti.


"Un grup de nave a început exerciţii tactice în estul Mării Mediterane. Aceste manevre sunt destinate să testeze capacitatea forţelor navale de a răspunde la crize de natură teroristă", a indicat ministerul într-un comunicat.

Acest grup naval de luptă avea prevăzut în program exerciţii cu tiruri reale potrivit unui scenariu "cât mai apropiat" de un atac real, menţionează Ministerul Apărării rus într-o declaraţie postată pe site-ul său.

Două corvete din clasa Buian, una din modelele de nave cele mai recente ale flotei ruse, iau parte la aceste manevre alături de nave deja staţionate în mod permanent în regiune, conform ministerului. Potrivit RIA Novosti, acestea sunt corvetele "Serpuhov" şi "Zelionîi dol".

Navele sunt echipate, între altele, cu rachete cu rază lungă de acţiune "Kalibr", utilizate deja pentru lovituri împotriva poziţiilor grupărilor jihadiste în Siria în 2015.

Rusia şi-a întărit în ultimele luni forţele navale în estul Mediteranei în cadrul intervenţiei sale în Siria, unde efectuează o campanie de bombardamente aeriene în sprijinul trupelor lui Bashar al-Assad.

Moscova şi-a multiplicat exerciţiile militare de amploare pe tot teritoriul Federaţiei Ruse după încerea crizei în relaţiile sale cu Occidentul din cauza crizei ucrainene.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia manevre navale marea mediterana