x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul finlandez divorțează chiar înainte să plece din fruntea guvernului

Premierul finlandez divorțează chiar înainte să plece din fruntea guvernului

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   17:30
Premierul finlandez divorțează chiar înainte să plece din fruntea guvernului
Sursa foto: Hepta

Premierul finlandez Sanna Marin a anunțat că a început procedurile pentru a divorța de soțul ei. Anunțul apare chiar înainte de plecarea din fruntea guvernului a lui Marin, după ce aceasta a pierdut alegerile generale de luna trecută.

Premierul finlandez Sanna Marin și soțul ei, Markus Raikkonen, au depus actele de divorț, potrivit BBC.

„Suntem recunoscători pentru cei 19 ani petrecuți împreună și pentru fiica noastră iubită", a scris Marin pe Instagram.

Cei doi s-au căsătorit în 2020, când Sanna Marin era premier, și au împreună o fiică de cinci ani. Ea urmează să părăsească funcția după ce partidul său de centru-stânga a pierdut alegerile generale de luna trecută.

Marin, în vârstă de 37 de ani, a devenit cel mai tânăr prim-ministru din lume când a preluat funcția în 2019. În timpul mandatului, ea a fost foarte populară în Finlanda în ciuda unor incidente legate de viața personală.

Ea a fost criticată pentru participarea la petreceri, în special după apariția unui videoclip în care cânta, dansa și bea. Atunci, Marin a explicat că videoclipul a fost filmat într-un „local privat" și că a petrecut „o seară cu prietenii". Deoarece s-a spus că a subminat „reputația și securitatea" Finlandei, ea a acceptat să se supună unui test antidrog, care s-a dovedit a fi negativ. Ulterior, Marin a fost exonerată de acuzația de conduită necorespunzătoare de către parlament.

Incidentul a determinat multe femei să o susțină pe Sanna Marin. În semn de solidaritate, acestea au publicat pe rețelele de socializare videoclipuri în care dansau la fel ca premierul finlandez.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: Sanna Marin Markus Raikkonen divort