x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SCANDAL POLITIC ! Ursula von der Leyen implicată în alegerile din Croația!

SCANDAL POLITIC ! Ursula von der Leyen implicată în alegerile din Croația!

de Dan Constantin    |    06 Iul 2020   •   15:22
SCANDAL POLITIC ! Ursula von der Leyen implicată în alegerile din Croația!
Sursa foto: Mario Salerno

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene s-a implicat în campania pentru alegerile parlamentare din Croația, încălcând codul deontologic al funcționarilor în exercițiu ai UE.

Leyen a apărut într-un clip electoral care promova Uniunea Democrată Croată (HDZ), difuzat vineri, cu două zile înainte de scrutinul din Croația.

 Leyen nu mai reprezintă în mod formal PPE, odată cu instalarea în funcția de șefă a Comisiei Europene. Regulamentul UE impune funcționarilor instituțiilor europene reținere în exprimarea opiniilor politice.

 Această regulă a fost însă încălcată evident de Ursula von der Leyen  care a apărut în clipul HDZ  cu un mesaj de promovarea a sloganului electoral al acestei formațiuni care face parte din PPE.Leyen a fost filmată în biroul de la Bruxelles , cu steagul UE  alături.

 Regula de reținere a exprimării opțiunilor politice a fost încălcată și de Prună Raluca, Head Unit la Bruxelles, care a participat la manifestații politice anti-PSD la București, fără ca Angela Cristea,reprezentanta Comisiei în România să semnaleze cazul de abatere de la regulamentele instituției.

  •  

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen