x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exercițiile navale ale NATO, mai realiste decât înainte, din cauza războiului din Ucraina: scenariile au devenit realitate

Exercițiile navale ale NATO, mai realiste decât înainte, din cauza războiului din Ucraina: scenariile au devenit realitate

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   23:22
Exercițiile navale ale NATO, mai realiste decât înainte, din cauza războiului din Ucraina: scenariile au devenit realitate
Sursa foto: Hepta

Exercițiile navale anuale ale NATO sunt „mai realiste decât înainte" din cauza războiului din Ucraina, a anunțat un reprezentant al alianței, citat de Sky News.

Aliații NATO au exersat luni, pentru prima dată, metode de apărare în fața unui atac rusesc în regiunea Mării Baltice, în cadrul exercițiului naval anual al organizației.

În acest an, exercițiile s-au îndepărtat de scenariile artificiale și s-au apropiat de realitate, a declarat șeful operațiunii Stephan Haisch.

„Timp de mulți ani am avut un fel de scenariu artificial. În momentul de față, suntem puțin mai aproape de sensul realist, de geografie, de parteneri și de adversar. Așadar, este mai realist decât a fost înainte", a spus el.

Exercițiile au început pe 9 septembrie și vor dura două săptămâni. Simulările implică aproximativ 30 de nave și peste 3.000 de persoane din țările baltice, din SUA, Canada, Olanda, Belgia și Franța, dar și din Suedia, care va deveni în curând membră a alianței.

Participanții exersează operațiuni și lovituri de pe mare spre uscat și metode de a proteja rutele de navigația din Marea Baltică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nato ucraina exercitii navale