x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Trei drone au trecut în România peste noapte!”, susține șeful forțelor aeriene ucrainene

„Trei drone au trecut în România peste noapte!”, susține șeful forțelor aeriene ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2024   •   10:39
 „Trei drone au trecut în România peste noapte!”, susține șeful forțelor aeriene ucrainene

Forțele ucrainene au distrus 25 de drone rusești de atac din cele 38 lansate peste noapte, a declarat joi șeful forțelor aeriene ucrainene, citat de Reuters. Mykola Oleshchiuk a mai spus că alte trei drone „au fost pierdute, după ce au trecut frontiera de stat cu România”.

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv în sudul regiunii Odesa și în centrul Ucrainei”, a declarat Mykola Oleshchiuk.

Șeful forțelor aeriene a declarat că alte trei drone „au fost pierdute, după ce au trecut frontiera de stat cu România”. El nu a oferit mai multe detalii.

Teritoriul românesc se află la doar câteva sute de metri de portul dunărean ucrainean Izmail, din regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte la rând.

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă privată din districtul Izmail.

Autoritățile din capitala Kiev și din regiunea Zhytomyr au declarat că aceste regiuni au fost, de asemenea, vizate.

Guvernatorul regiunii Zhytomyr a declarat că sistemele de apărare aeriană au lovit majoritatea celor 10 ținte aeriene în cursul nopții, dar resturile de drone au avariat 10 case particulare și o instalație de infrastructură.

Șeful administrației militare din Kiev, Serhiy Popko, a declarat că dronele au atacat capitala din direcții diferite, însă toate au fost distruse de forțele de apărare aeriană aflate în apropiere. Popko a declarat că nu au fost raportate pagube sau victime în Kiev.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drone romania