x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parisul neagă că servieta furată conținea planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice

Parisul neagă că servieta furată conținea planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   00:20
Parisul neagă că servieta furată conținea planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Hepta

Primăria Parisului a negat că servieta furată de la unul dintre inginerii săi într-un tren parizian conținea planuri de securitate pentru Jocurile Olimpice, relatează insidethegames.

Primăria capitalei franceze a negat posibilitatea ca servieta furată să fi conținut planuri de securitate, potrivit unui comunicat oficial publicat de Paris. În comunicat, primăria a precizat că "investigațiile inițiale au arătat că angajatul nu deținea nicio informație referitoare la organizarea sau desfășurarea forțelor de securitate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice".

O sursă din cadrul poliției care a vorbit marțea trecută cu AFP a declarat că o unitate USB care conținea planurile poliției municipale din Paris în timpul Jocurilor a fost pierdută când geanta unui angajat al orașului a fost furată într-un tren.

Angajata Primăriei din Paris a depus plângere luni, 26 februarie, după ce a observat că i-a fost furată geanta în momentul în care tocmai urcase în trenul spre Creil (Oise) de la Gare du Nord din Paris (arondismentul 10). Potrivit rapoartelor, angajata a așezat geanta pe un suport de bagaje de deasupra scaunului și a descoperit pierderea în stația aglomerată Gare du Nord luni seara.

Primăria a confirmat că a fost depusă o plângere de furt la poliție, dar a precizat că obiectele pierdute conțineau "notițe personale legate de munca ei în cadrul serviciului de asistență IT pentru Departamentul Drumuri și Transporturi", excluzând astfel posibilitatea ca acestea să conțină informații sensibile privind planurile de securitate pentru Jocurile Olimpice.

În mod similar, parchetul din Paris a declarat că unitatea USB "conținea doar note privind traficul rutier din Paris în timpul Jocurilor Olimpice și nu conținea informații sensibile de securitate".

Aproximativ 35.000 de membri ai personalului de securitate sunt așteptați să fie la datorie în fiecare zi în timpul Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura în capitala franceză și în alte provincii franceze în perioada 26 iulie - 11 august, inclusiv aproximativ două mii de polițiști municipali din capitală.

Pe lângă gestionarea mulțimilor și prevenirea infracțiunilor stradale, poliția va fi în alertă maximă pentru posibile atacuri teroriste, întrucât Franța a fost o țintă frecventă a extremiștilor islamiști în ultimul deceniu.

 

(sursa: Mediafax)

×