x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sicriul reginei a ajuns la Palatul Holyroodhouse

Sicriul reginei a ajuns la Palatul Holyroodhouse

11 Sep 2022   •   11:24
Sicriul reginei a ajuns la Palatul Holyroodhouse
Sursa foto: Hepta

UPDATE: Cortegiul reginei Elisabeta a II - a a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh - finalul călătoriei de șase ore de astăzi.

Sicriul reginei a fost întâmpinat cu o gardă de onoare înainte de a fi transportat în Holyroodhouse. Regina va rămâne în sala tronului din palat peste noapte.

În timp ce sicriul a fost dus în palat, trei dintre copiii reginei au privit-o: Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Regele Charles se află în prezent la Londra, dar va călători mâine la Edinburgh.

Sicriul va rămâne la Holyroodhouse peste noapte, urmând ca luni după-amiază să se îndrepte spre Catedrala St Giles.

Sicriul va fi vegheat în permanență timp de 24 de ore, iar publicul va putea să îi aducă un ultim omagiu.

Stire initială:Sicriul Reginei Elisabta a II-a va porni, în jurul orei 10.00 (ora 12.00 - ora României) de la Castelul Balmoral, unde a murit, și se va îndrepta spre Edinburgh. La prânz, vor avea loc proclamații în națiunile descentralizate.

Sicriul Reginei va porni de la Castelul Balmoral, unde a murit, joi, și se va îndrepta, duminică, la ora locală 10.00 (ora 12.00, ora României), spre Edinburgh. La prânz, vor avea loc proclamații în națiunile descentralizate.

Queen’s final journey from Balmoral to London where she’ll be laid to rest at funeral

De asemenea, Regele Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham, înainte de a-i primi pe înalții comisari ai regatului și pe soții lor în Bow Room.

Sâmbătă a fost confirmată data funeraliilor de stat ale reginei, care vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. Înainte de aceasta, Regina va fi ținută în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un ultim omagiu, a declarat familia regală.

Noua Zeelandă, Australia și Canada au organizat deja ceremonii de proclamare pentru a-l recunoaște pe Regele Charles al III-lea ca nou șef de stat. Ceremoniile de proclamare sunt un eveniment constituțional și ceremonial care face trecerea oficială la un nou monarh pentru țările respective.

Liderii acestor țări au adus omagii Reginei în momentul în care i-au recunoscut succesorul.

Noul prim-ministru britanic îl va însoți pe Regele Carol într-un turneu regal în cele patru națiuni ale Marii Britanii pentru a conduce zilele de doliu național pentru mama sa, Regina Elisabeta a II-a.

(sursa: Mediafax)

×