l 'A inceput primavara Romaniei?', se intreaba ziarul Népszava din Budapesta, concentrandu-se asupra demersului opozitiei de a organiza o manifestatie de protest in Bucuresti. 'Protestatarii resping toate partidele si isi exprima nemultumirea fata de intreaga clasa politica', semnaleaza in continuare gazeta, considerand ca opozitia nu a reusit sa se plieze pe protestul antiguvernamental.
l In presa americana The Washington Post scrie despre protestele din Romania, incercand sa identifice intre cauze masurile economice de austeritate, dar si aroganta oamenilor politici, iar The Chicago Tribune este de parere ca 'Romania a avut putin de suferit din cauza unor tulburari de genul celor semnalate in alte tari afectate de austeritate, precum Grecia', relateaza Rador.
l In Bulgaria, 'Un strat gros de zapada a acoperit protestele de la Bucuresti', titreaza cotidianul sofiot 24 de ore. Jurnalul constata reducerea numarului de participanti in cea de-a zecea zi si opineaza ca 'este putin probabil ca protestele sa conduca la desfasurarea anticipata a alegerilor parlamentare sau la modificarea politicii convenite cu FMI'.
l Din Grecia, Kathimerini, citat de Rador, vede manifestatiile din Romania ca reprezentative pentru climatul care domneste in fostele state comuniste din Europa de Est, deja membre ale UE, si subliniaza ca – citam: 'Situatia actuala a tarii isi are radacinile si in trecutul ei comunist, si in tranzitia rapida de la inceputul anilor ’90 de la comunism la economia pietei libere'.
l 'Romanii descopera protestele de strada', noteaza, la randul sau, Inter Press Service, de la Varsovia, care remarca faptul ca mii de oameni au demonstrat in mai multe orase ale tarii, participantii la proteste fiind din toate categoriile sociale. IPS remarca faptul ca Executivul de la Bucuresti a reusit sa ocoleasca Parlamentul in luarea de decizii in privinta a 13 legi majore in ultimii patru ani, comparativ cu numai patru ocazii similare in timpul guvernarii social-democratilor, in mandatul 2000-2004.