x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sondaj. Popularitatea lui Joe Biden este în scădere

Sondaj. Popularitatea lui Joe Biden este în scădere

22 Aug 2021   •   20:30
Sondaj. Popularitatea lui Joe Biden este în scădere

Popularitatea preşedintelui SUA, Joe Biden, este în scădere, potrivit unui sondaj realizat de The Associated Press – NORC Center for Public Affairs Research. Americanii contestă modul în care Biden a gestionat pandemia, situaţia economică şi problemele de politică externă.

În prezent, doar 54% din americani aprobă acţiunile lui Joe Biden legate de pandemie, deşi, în iulie, două treimi dintre cetățeni erau de acord cu măsurile luate de el.

De asemenea, 51% din americani nu sunt de acord cu modul în care Biden gestionează problemele de politică externă, în timp de 46% din ei nu aprobă modul în care președintele gestionează problemele de securitate naţională.

În ceea ce priveşte economia, 49% din americani sunt de acord cu modul în care preşedintele SUA acţionează, comparativ cu luna iulie, când 57% îi aprobau acţiunile.

Per total, activitatea de până acum a lui Joe Biden este aprobată de 54% din americani, faţă de 59%, în iulie.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 - 16 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.729 de adulţi.

Scăderea popularităţii lui Joe Biden vine și ca urmare a deteriorării situaţiei din Afganistan, pe fondul retragerii trupelor americane şi al preluării puterii de către talibani.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Joe Biden