x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Racheta SpaceX Starship a explodat la câteva minute după lansare

UPDATE Racheta SpaceX Starship a explodat la câteva minute după lansare

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   17:15
UPDATE Racheta SpaceX Starship a explodat la câteva minute după lansare
Sursa foto: Space X

UPDATE Gigantica rachetă SpaceX Starship a fost lansată cu succes din Texas, dar a explodat câteva minute mai târziu, când separarea amplificatorului a eșuat, potrivit BBC.

Musk: SpaceX „a învățat multe pentru următoarea lansare de test”

Fondatorul și CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a postat pe Twitter după ce racheta Starship fără echipaj s-a lansat și apoi a explodat în aer câteva minute mai târziu.

El a felicitat compania și a spus că echipa „a învățat multe” în pregătirea pentru următoarea lansare de test, despre care a spus că se va întâmpla în câteva luni.

 

 

SpaceX Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată, a decolat de pe o rampă de lansare de pe coasta Texasului de Sud, joi dimineață.

Racheta fără echipaj a explodat în aer la scurt timp după decolare – dar SpaceX încă sărbătorește testul.

„Cu un astfel de test, succesul vine din ceea ce învățăm, iar testul de astăzi ne va ajuta să îmbunătățim fiabilitatea Starship, pe măsură ce SpaceX încearcă să facă viața multiplaneară”, a spus SpaceX într-un tweet.

 

Stire initiala Specialiștii fac ultimele pregătiri pentru lansarea rachetei SpaceX Starship. Evenimentul ar trebui să aibă loc joi. Luni, lansarea a fost oprită în ultimul moment din cauza unei probleme tehnice.

Inginerii de la SpaceX, compania lui Elon Musk, și-au propus să lanseze joi nava spațială Starship, potrivit Reuters. Ultimele pregătiri se fac la baza de lansare Starbase a companiei, situată în Texas.

Luni, lansarea rachetei SpaceX Starship a fost oprită în ultimul moment din cauza unei „probleme de presurizare".

Compania SpaceX vrea să facă din Starship un sistem de transport complet reutilizabil pentru astronauți și încărcături pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte și chiar mai departe.

Sistemul este format dintr-o rachetă Starship așezată deasupra unui propulsor „Super Heavy" cu 33 de motoare. Planul este ca rachetă să parcurgă o orbită completă a Pământului înainte de a reintra în atmosferă și de a se prăbuși în largul coastei Hawaii. De asemenea, propulsorul Super Heavy ar trebui să aterizeze în Texas, în apropiere de locul de lansare.

×
Subiecte în articol: spacex lansare SpaceX Starship