x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Steven Seagal îi învață „bătaie” pe militarii ruși

Steven Seagal îi învață „bătaie” pe militarii ruși

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2023   •   22:00
Steven Seagal îi învață „bătaie” pe militarii ruși
Sursa foto: Hepta

Actorul hollywoodian Steven Seagal a fost prezent la Moscova la inaugurarea unui centru de aikido din Rusia, unul dintre obiectivele acestuia fiind pregătirea tinerilor pentru serviciul în forțele armate ruse, relatează insidethegames.

Seagal a primit cetățenia rusă în 2016, iar în 2018 a fost numit trimis special al Rusiei în Statele Unite, țara sa natală.

Posesor al centurii neagre cu șapte Dan în disciplina artelor marțiale aikido, Seagal este instructorul șef al Federației Ruse de Aikido din 2018 și a tăiat panglica pentru a deschide Centrul din capitala țării.

Potrivit agenției oficiale de știri de stat rusești TASS, Centrul are ca scop „dezvoltarea stilurilor și direcțiilor participanților la aikido tradițional și modern, creșterea motivației acestora, oferirea oportunităților de a primi un titlu sportiv și pregătirea tinerilor pentru serviciul în forțele armate.”

Rusia duce un război în Ucraina, condamnat pe scară largă, ceea ce a dus la emiterea unui mandat de arestare pe numele președintelui său Vladimir Putin de către Curtea Penală Internațională pentru presupuse crime de război.

Acest lucru a dus la excluderea în mare parte a sportivilor din Rusia și Belarus din sportul internațional, deși Comitetul Olimpic Internațional explorează în mod controversat o cale de revenire a acestora.

Seagal a afirmat la deschiderea Centrului că disciplina aikido ar putea face din această lume „un loc mai bun".

"Tinerii atleți pe care i-am văzut astăzi au un potențial foarte mare", a declarat bărbatul de 70 de ani, citat de TASS.

"Trebuie să deschidem mai multe astfel de centre pentru a o dezvolta. Este important ca dezvoltarea aikido-ului să se desfășoare într-un ritm mai rapid".

Putin i-a acordat recent lui Seagal Ordinul Prieteniei, iar actorul s-a descris pe sine ca fiind "un milion la sută rus".

Lui Seagal i s-a interzis să intre în Ucraina în 2017, dar anul trecut a vizitat orașul Olenivka, aflat sub control rusesc, și tabăra de prizonieri în care se află deținuți ucraineni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: steven seagal aikido