18 decembrie 2008
BĂTAIE ÎN PARLAMENTUL DIN SEUL
Membrii puterii şi cei ai opoziţiei din Coreea de Sud s-au încăierat în Parlament, din cauza acordului de liber schimb încheiat cu Statele Unite, informează BBC online, care publică şi înregistrarea video a bătăilor din Legislativul din Seul.
Opoziţia, care anunţase că va respinge acodul de liber schimb, a fost împiedicată de către reprezntanţii puterii, care nu i-au lăsat să intre în sala de şedinţe, la dezbateri, baricadând uşile. Opoziţia nu s-a lăsat însă şi a spart uşile, a distrus mobilierul şi i-a luat la bătaie pe rivalii săi, după ce a reuşit să intre cu forţa în sală. Dezbaterile au fost amânate, pentru că cele două părţi nu au ajuns la nici un compromis în privinţa acordului.
CARLA BRUNI SARKOZY, DEPĂGUBITĂ
Soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, Carla Bruni, a primit despăgubiri de 40.000 de euro de la o firmă care i-a reprodus imaginea pe un sac de pânză scrie Le Figaro.
Tribunalul din Saint-Denis de la Reunion a condamnat firma Pardon la plata a 40.000 de euro drept despăgubiri acordate soţiei preşedintelui francez, pentru că i-a folosit imaginea, imprimând pe geanta din pânză un nud al Carlei Sarkozy, fără acordul ei. Fotografia ce a fost imitată pe sac, fusese realizată în 1993, de către fotograful Michel Comte, cu ocazia unei campanii împotriva SIDA, în care fusese implicată Carla. Patronul firmei Pardon a anunţat astăzi că va fac apel împotriva sentinţei date de către tribunalul din Saint-Denis. “40.000 de euro este o sumă prea mare pentru o nimica toată”, a declarat patronul Peter Mertes. El a apucat să vândă aproximativ 10.000 de saci cu Carla, înainte ca Prima Doamnă a Franţei să îl dea în judecată.
SCUZE PENTRU PANTOFI
Ziaristul irakian care a ajuns peste noapte celebru în toată lumea, după ce şi-a scos pantofii şi i-a aruncat, duminică, în preşedintele american, i-a cerut scuze premierului irakian pentru gestul făcut faţă de oaspetele străin.
Muntazer al-Zaidi i-a cerut scuze premierului Nuri al-Maliki, pentru că l-a pus într-o situaţie foarte delicată atât faţă de preşedintele George Bush, care vizita Irakul în semn de adio, cât şi faţă de întreaga lume, scrie presa franceză. În scrisoarea trimisă premierului irakian, Muntazer afirmă că “gestul său a fost atât de urât, încât nici nu ar putea fi iertat”. Însă îşi justifică totuşi îndrăzneala de a-i cere iertare, invocând bunele relaţii pe care le-a avut cu premierul irakian încă de la început. “Dar îmi amintesc cum, în vara anului 2005, când am venit să fac un interviu cu dumneavoastră, mi-aţi spus: «Intră, aici este casa ta!». De aceea îndrăznesc acum să fac apel la sentimentele dumneavoastră ca la cele ale unui tată, pentru a mă ierta”, scrie Muntazer în scrisoarea trimisă premierului.
Citește pe Antena3.ro