x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA nu doresc ca din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei companiile americane să fie devansate de cele europene

SUA nu doresc ca din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei companiile americane să fie devansate de cele europene

de Agerpres    |    09 Iul 2014   •   21:13
SUA nu doresc ca din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei companiile americane să fie devansate de cele europene

Statele Unite ale Americii insistă asupra unei abordări comune cu Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei şi nu doresc ca din cauza unor sancţiuni date în contratimp companiile americane să fie devansate de concurenţi europeni, a declarat, miercuri, subsecretarul de stat american Victoria Nuland.

"Continuăm negocierile cu europenii cu privire la momentul corect pentru iniţierea de sancţiuni", a precizat Nuland.

Potrivit Victoriei Nuland, Washingtonul doreşte "să acţioneze coordonat cu Europa", pentru că este convins că în această direcţie pot fi întreprinşi doar paşi la unison.

În caz contrar, companiile americane vor pierde, ca urmare a sancţiunilor, posibilitatea de a-şi exporta tehnologiile, iar locul lor va fi luat de concurenţi.

"Acest pachet de măsuri poate fi eficient doar dacă se realizează împreună cu Europa. SUA deţin tehnologii, însă acestea există şi la companii-cheie din Europa, iar noi nu am dori să ne pomenim în situaţia în care concernele americane să renunţe (la livrări ce au legătură cu Rusia), în timp ce locul lor să fie ocupat de europeni", a declarat subsecretarul de stat american.

×
Subiecte în articol: sanctiuni rusia victoria nuland