x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupul lui Navalnîi a ajuns la biserică

Trupul lui Navalnîi a ajuns la biserică

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   13:17
Trupul lui Navalnîi a ajuns la biserică

UPDATE Un dric care transportă trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a sosit la biserica din Moscova unde va avea loc înmormântarea.

Ceremonia este programată să înceapă la ora locală 14.00, conform Sky News.

Lynne Tracy, ambasadorul SUA în Rusia, urmează să participe la înmormântare. O mașină a ambasadei SUA a fost văzută îndreptându-se spre zonă. Lynne Tracy declara anterior că moartea lui Navalnîi a fost "o dovadă clară a direcției întunecate și înspăimântătoare în care Kremlinul își conduce poporul".

Între timp, mii de oameni s-au alăturat cozii care s-a format pentru salutul final adresat lui Navalnîi. O coadă imensă de persoane îndurerate se întinde de la biserica din Moscova unde va avea loc ceremonia, conform Sky News.

Știre inițială: Sute de persoane așteaptă, vineri dimineața, în fața bisericii unde urmează să aibă loc funeraliile lui Navalnîi, a anunțat fostul șef de cabinet al lui Navalnîi, citat de BBC.

Fostul șef de cabinet al lui Navalny spune că există deja „multe sute” de persoane care așteaptă în fața bisericii unde urmează să aibă loc funeraliile fostului lider al opoziției ruse.

Leonid Volkov a declarat pentru BBC World Service că s-au adunat, de asemenea, „o mulțime” de polițiști, „ca și cum am avea de gând să începem o revoluție”.

„Scopul nostru este de a avea o despărțire și un doliu pașnic, dar se pare că autoritățile ruse consideră că este o revoltă sau ceva de genul acesta”, adaugă Volkov.

Navalny a murit pe 16 februarie într-o închisoare rusă, unde ispășea o pedeapsă pentru acuzații de natură politică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: înmormântare navalnîi mulţime politie