x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 200 de protestatari pro-Palestina, arestați la New York

Peste 200 de protestatari pro-Palestina, arestați la New York

28 Oct 2023   •   14:20
Peste 200 de protestatari pro-Palestina, arestați la New York
Sursa foto: Hepta

Peste 200 de protestatari pro-Palestina, în mare parte evrei, din stația Grand Hotel din New York au fost arestați, sâmbătă, după ce au organizat un protest care a umplut terminalul de persoane și au fost expuse mesaje precum „Plângeți morții, luptați pentru cei vii!”, potrivit AFP.

Departamentul de Poliție din New York a declarat că cel puțin 200 de persoane au fost arestate, în timp ce organizatorii protestului au estimat că numărul acestora a depășit 300.

În fotografiile publicate pe internet s-au observat cozi lungi de tineri care stăteau în cătușe și purtau hanorace negre, scrise cu alb: „Nu în numele nostru” și „Încetați focul acum”.

Protestul, numit de organizatori „Sit-in”, a fost convocat de grupul Jewish Voice for Peace-New York City, care a declarat că mii de membri ai săi au participat, blocând holul principal al gării centrale din oraș.

Imaginile arătau terminalul plin de protestatari care țineau bannere pe care scria „Palestinienii ar trebui să fie liberi” și „Plângeți morții, luptați pentru cei vii”.

Organizatorii au numit sit-in-ul pașnic „cea mai mare nesupunere civilă pe care New York-ul a văzut-o în ultimii 20 de ani”.

Rabinii au lansat evenimentul prin aprinderea lumânărilor de Shabbat și prin recitarea rugăciunii evreiești pentru cei morți, cunoscută sub numele de kaddish.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protestatari palestina arestaţi