x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tabloidul The News of the World a piratat mesageria unei adolescente decedate

Tabloidul The News of the World a piratat mesageria unei adolescente decedate

de Marina Constantinoiu    |    05 Iul 2011   •   14:41

Tabloidul britanic The News of the World, detinut de magnatul media Rupert Murdoch, a intrat intr-un nou scandal marti, dupa ce a fost acuzat de piratarea mesageriei unei persoane decedate, ceea ce a provocat un val de indignare, chiar si din partea premierului, relateaza AFP.

"O tragedie sa afli ca News of the World (NotW) nu a avut nici un pic de umanitate intr-un moment atat de trist', a declarat Mark Lewis, avocatul familiei lui Milly Dowler, o scolarita in varsta de 13 ani, rapita si ucisa, careia i-a piratat NotW mesageria.

"Faptul ca au fost gata sa actioneze intr-o maniera atat de abominabila, ceea ce ar putea afecta ancheta politiei si da false sperante, este de condamnat', a adaugat acesta, anuntand depunerea unei plangeri de catre parintii lui Milly Dowler contra tabloidului duminical cu tiraje de 2,8 milioane de exemplare.

Potrivit cotidianului The Guardian, un detectiv privat, care lucra pentru NotW, ar fi piratat mesageria lui Milly Dowler, dupa moartea acesteia. Detectivul ar fi sters mai multe mesaje, pentru a impiedica umplerea casutei sale vocale, lasand astfel sa se inteleaga ca adolescenta este inca in viata.

Aceste grave acuzatii l-au facut pe premierul David Cameron sa reactioneze' :'Daca aceste acuzatii sunt adevarate, este cu adevarat regretabil', a declarat el, in cursul unei deplasari in Afganistan. "Ceea ce am citit zilele astea, este foarte, foarte socant', a continuat el, cerand politiei sa realizeze o ancheta cat mai energic posibil'.

Premierul a exclus, pe de alta parte, posibilitatea ca acest scandal sa puna in pericol oferta firmei-mame a NotW, News Corp, imperiul australo-americanului Rupert Murdoch, in vederea achizitionarii majoritatii pachetelor posturilor de televiziune britanice BskyB.

Rebekah Brooks, director general al News International, s-a declarat "oripilata si socata' de noile acuzatii. Brooks, care era redactor-sef al ziarului in momentul petrecerii faptelor, a negat orice implicare. "Este de neconceput ca eu sa fi avut cunostinta, sau mai rau, sa fi autorizat aceste acte oribile', a scris aceasta intr-un mesaj adresat angajatilor.

Tabloidul este vizat deja de o ancheta ampla, lansata in 2005, privind piratarea mesageriei unor vedete si a unor membri ai familiei regale.

Cinci jurnalisti, dintre care trei de la ziar, au fost deja arestati si aceasta poveste a provocat demisia directorului pentru comunicatii al premierului britanic David Cameron, Andy Coulson, care era redactor-sef la tabloid in perioada in care s-au petrecut faptele.

×
Subiecte în articol: piraterie news of the world mesagerie