x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni diplomatice, cu expulzări, între India și Canada

Tensiuni diplomatice, cu expulzări, între India și Canada

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   11:30
Tensiuni diplomatice, cu expulzări, între India și Canada
Sursa foto: Hepta

Un diplomat canadian și altul indian au fost expulzați în urma scandalului provocat de acuzațiile privind implicarea Indiei în asasinarea unui lider religios stabilit în Canada.

India a expulzat un diplomat canadian ca reacție la acuzațiile privind implicarea în asasinat. Și ministerul de Externe al Canadei a anunțat că a expulzat un diplomat indian de top.

Tensiunile au apărut după ce canadienii au declarat că „urmăresc în mod activ acuzațiile credibile" care leagă agenți guvernamentali indieni de uciderea unui lider separatist sikh în Canada,

Premierul Justin Trudeau a declarat în fața Parlamentului că orice implicare a unui guvern străin în uciderea unui cetățean canadian reprezintă „o încălcare inacceptabilă a suveranității".

Hardeep Singh Nijjar, în vârstă de 45 de ani, a fost împușcat mortal în fața unui templu sikh pe 18 iunie în Surrey, o suburbie a orașului Vancouver cu o populație sikh numeroasă. Nijjar a susținut o patrie sikh sub forma unui stat independent în India și a fost desemnat de indieni drept „terorist" în iulie 2020.

Trudeau a declarat că a abordat subiectul cu premierul indian Narendra Modi în timpul summitului G20 de la New Delhi de săptămâna trecută și a îndemnat guvernul indian să „coopereze cu Canada pentru a rezolva această chestiune".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: expulzari india canada