x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în Kashmir: Migranți, uciși de o grenadă

Tensiuni în Kashmir: Migranți, uciși de o grenadă

18 Oct 2022   •   10:00
Tensiuni în Kashmir: Migranți, uciși de o grenadă

Militanții din Kashmirul indian au ucis doi lucrători migranți, după ce au aruncat o grenadă în casa în care se aflau victimele, informează Reuters.

Doi muncitori migranți au fost uciși, atunci când militanții au aruncat o grenadă în casa lor din districtul Shopian din Kashmirul indian, a anunțat, marți, poliția locală.

Kashmirul este guvernat parțial de India și Pakistan. Cele două țări își dispută regiunea și au purtat mai multe războaie pentru controlul teritoriului himalayan. Autoritățile de la New Delhi se confruntă cu o insurecție separatistă islamistă în regiune încă de la sfârșitul anilor 80.

Atacul asupra muncitorilor migranți vine după ce un fermier hindus a fost împușcat mortal de militanți săptămâna trecută în același district.

Muncitorii, originari din statul nordic Uttar Pradesh, au fost atacați în locuința lor închiriată în sudul Kashmirului în noaptea de luni spre marți, a declarat pentru Reuters șeful poliției din Kashmir, Vijay Kumar. Ei au fost duși la spital, dar ulterior au murit, a adăugat Kumar.

Anul trecut, autoritățile indiene au mutat mii de lucrători din Kashmir în locuri mai sigure. De asemenea, sute de persoane au fugit din regiune după un val de asasinate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kashmir