x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thomas Fabius, băiatul lui tata, scutit de datorie

Thomas Fabius, băiatul lui tata, scutit de datorie

18 Sep 2013   •   18:48
Thomas Fabius, băiatul lui tata, scutit de datorie

Deja vizat de justiţie pentru “fals”, “escrocherie” şi “spălare de bani”, după o dubioasă achiziţie a unui apartament de 280 de metri pătraţi la Paris, Thomas Fabius, fiul ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, are noi probleme. O comisie specializată în cercetarea fraudelor financiare, din cadrul poliţiei franceze, investighează informaţiile potrivit cărora Thomas Fabius ar fi pierdut într-un cazinou din Monaco 700.000 de euro, dar a fost, însă, scutit de plata datoriei.

Potrivit presei din Hexagon, procurorii încearcă să obţină permisiunea poliţiei din Principatul Monaco pentru a efectua perchezitii în birourile proprietarului cazinoului, care a anulat datoria, dar si în birourile Ministerului de Finanţe din Monte Carlo.
Anchetatorii încearcă să afle sub ce auspicii conducerea cazinoului respectiv i-a iertat fiului ministrului de Externe al Franţei cei 700.000 de euro pierduţi într-o singură noapte din primăvara acestui an.

Jucător înverşunat, Thomas Fabius are interdicţie în cazinourile din Franţa. În 2011, a fost condamnat pentru “abuz de încredere” de către Tribunalul Corecţional din Paris. El este acuzat că ar fi deturnat 90.000 de euro care i-ar fi fost daţi de un investitor pentru a finanţa un proiect. Potrivit Valeurs Actuelles, aceşti bani i-ar fi permis să-şi rezolve cheltuielile la cazinou.


×
Subiecte în articol: laurent fabius franta