x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar american se plânge că bogaţii sunt la fel de prigoniţi ca evreii în Germania nazistă

Un miliardar american se plânge că bogaţii sunt la fel de prigoniţi ca evreii în Germania nazistă

27 Ian 2014   •   17:11
Un miliardar american se plânge că bogaţii sunt la fel de prigoniţi ca evreii în Germania nazistă

Thomas Perkins, un american cu o avere estimată la opt miliarde de dolari, spune că bogaţii din SUA sunt în prezent la fel de prigoniţi de societate precum au fost evreii în Germania nazistă.

Perkins a făcut aceste declaraţii într-o scrisoare către publicaţia Wall Street Journal

"Vă supun atenţiei câteva paralele între războiul pe care Germania nazistă l-a dus împotriva "celor 1%" ai ei, adică evreii, şi războiul pe care progresiştii din America îl duc împotriva "celor 1%" ai ei, anume bogaţii", scrie Perkins.

"De la mişcarea Occupy până la demonizarea bogaţilor în aproape fiecare cuvânt publicat în ziarul nostru local, San Francisco Chronicle, percep un val crescând de ură împotriva celor 1% care au succes. Este un derapaj foarte periculos al gândirii americanilor. Noaptea de Cristal părea de neconceput în Germania anilor '30. În contextul derapajelor tot mai radicale din prezent, aşa ceva mai este de neconceput în SUA?", a mai scris Perkins.

Noaptea de Cristal a constat într-o serie de atacuri asupra evreilor din Germania, în 1938, în cursul cărora 91 de persoane au fost ucise.

Declaraţiile lui Perkins au fost ridiculizate pe reţelele de socializare şi în presa americană. De asemenea, reprezentanţii companiei Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), pe care Perkins a fondat-o şi la care a renunţat între timp, s-au distanţat de afirmaţiile sale.

"Tom Perkins nu mai este implicat la KPCB de ani buni. Am fost şocaţi de vederile sale exprimate în Wall Street Journal şi precizăm că nu suntem de acord cu ele", se arată într-un comunicat.

Editorialistul New York Times, Steven Greenhouse s-a arătat la rândul său şocat.

"Ca cineva care a pierdut mai multe rude în camerele de gazare naziste, găsesc astfel de declaraţii revoltătoare şi inexplicabile", a spus acesta. 

×
Subiecte în articol: thomas perkins miliardar miscarea occupy