x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transnistria turistică

Transnistria turistică

de Sînziana Stancu    |    11 Mar 2010   •   00:00

La prima vedere, pare o ofertă insolită, dar este cât se poate de reală.
Este oferta unei agenţii de turism din Republica Moldova ce se adresează europenilor nostalgici sau dornici de senzaţii inedite, care ar dori să se întoarcă în timp, în fosta Uniune Sovietică, informează ziarul Timpul în ediţia online.

Oferta constă într-o excursie de patru ore în Transnistria, cu vizite la principalele simboluri comuniste, ca statuia lui Lenin din Tiraspol, dar şi vizionarea de embleme şi steme cu secera şi ciocanul, denumiri comuniste de străzi sau stema Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti (RSSM). Un popas obligatoriu este şi la Oficiul Poştal din Tiraspol, de unde turiştii pot cumpăra plicuri şi timbre cu simbolurile autoproclamatei Republici Transnistrene şi pot păstra ca suvenir rublele cu imaginea mareşalului rus Alecsandr Suvorov, celebru pentru asediul şi capturarea Cetăţii Ismail în decembrie 1790, care a fost, după doi ani, dată înapoi Turciei, cu obligaţia de a o demola.  


STROPITĂ CU CONIAC

Cu mesajul "Vreţi să vă întoarceţi puţin în timp şi să vă aflaţi în Uniunea Sovietică? Vizitaţi Transnistria şi nu veţi regreta!", agenţia turistică Molodova TUR promovează regiunea separatistă. Preţul unei călătorii pentru două persoane este de 500-600 de lei moldoveneşti (între 29 şi 34 de euro), preţ negociabil însă, depinzând şi de mijloacele de transport şi de serviciile suplimentare oferite.

Natalia Lopuhova, şefa Departamentului de Turism din cadrul agenţiei, povesteşte că în cinci ani de când există oferta, turiştii cei mai interesaţi de Transnistria sunt "americanii, germanii şi olandezii". Excursia în Transnistria include, în afară de capitala Tiraspol, şi  Tighina, dar poate continua şi cu o vizită la cea mai veche întreprindere vinicolă din Republica Moldova ­ Fabrica KVINT, fondată în 1897 şi cunoscută datorită coniacurilor sale cu o vechime între 5 şi 40 de ani.

×
Subiecte în articol: externe