x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trenul de aur isterizeaza Polonia

Trenul de aur isterizeaza Polonia

de Dan Constantin    |    29 Aug 2015   •   07:15
Trenul de aur isterizeaza Polonia
Sursa foto: scanrail/Getty Images/iStockphoto

LEGENDA COMORII URIASE ASCUNSE DE NAZISTI IN POLONIA INCEPE SA DEVINA REALITATE

Ministrul polonez al Culturii si Patrimoniului national a recunoscut ca trenul exista dar principala lui valoare o reprezinta documentele.Astfel povestea trenului in care nazistii au transportat o uriasa comoara jefuita din Polonia capata o confirmare oficiala.

Secretul nu a mai putut fi tinut dupa ce un polonez si un german au cerut drepturile (10 la suta) ce revin conform legii celor care descopera valori de patrimoniu.

Trenul ar fi plasat in zona localitatii Walbrzych, langa frontiera Poloniei cu Cehia. Autoritatile locale confirma si ele furia cautatorilor de comori care scormonesc zona muntoasa.

Trenul de aur transporta o cantitate insemnata de bijuterii, opere de arta , aur pe care nazistii voiau sa le expedieze in Germania, in 1945, sub presiunea ofensivei Armatei Rosii. Trenul a plecat de la Wroclaw dar nemtii, in imposibilitate de a ajunge la destinatie , l-au dirijat catre o ascunzatoare secreta sapata in munte.Trenul ar avea o lungime de 150 de metri si in el se afla 23 de cutii cu lingouri de aur.
Autoritatile au avertizat ca trenul poate fi minat .
 

×
Subiecte în articol: aur tren de aur