x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tomac, recurs după ce Tribunalul UE a respins plângerea privind acceptul României în Schengen

Tomac, recurs după ce Tribunalul UE a respins plângerea privind acceptul României în Schengen

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   11:00
Tomac, recurs după ce Tribunalul UE a respins plângerea privind acceptul României în Schengen
Sursa foto: Hepta

Europarlamentarul Eugen Tomac a făcut recurs la CJUE după ce Tribunalul UE a respins plângerea privind refuzul acceptării României în Schengen: „Spre deosebire de toți cei care au luat poziția ghiocelului fără a acționa cu demnitate și curaj, eu am conștiința împăcată”.

„Timp de 12 ani am așteptat, am răbdat, am ascultat promisiuni. Nici răbdarea și nici speranța nu ne-au adus, însă în spațiul Schengen, acolo unde ne este locul. Guvernul de la București nu a știut și nici nu a vrut să lupte pentru dreptul românilor de a circula liber în Europa. Toți renunțaseră înainte să fi folosit toate mijloacele pe care le aveam la dispoziție. Nimic mai greșit. Eu am mers mai departe, în Justiție. Am făcut-o singur, însă în interesul tuturor românilor. Am pierdut în prima instanță, însă nu mă opresc aici”, anunță pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul PMP spune că a depus astfel cererea de apel.

„Am în continuare convingerea că putem câștiga. Spre deosebire de toți cei care au luat poziția ghiocelului fără a acționa cu demnitate și curaj, eu am conștiința împăcată. Am făcut tot ceea ce îmi stătea în putință în calitate de cetățean român și deputat în Parlamentul European. Într-o zi se va face dreptate”, încheie Tomac.

Tribunalul Uniunii Europene a respins, ca „vădit inadmisibilă” şi, în parte, din cauza lipsei de competenţă acţiunea lui Eugen Tomac.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Eugen Tomac schengen tribunal ue