x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump acuzat de antisemitism pentru că l-a atacat pe Soros

Trump acuzat de antisemitism pentru că l-a atacat pe Soros

de Dan Constantin    |    07 Oct 2018   •   13:54
Trump acuzat de antisemitism pentru că l-a atacat pe Soros

În dezbaterile și acțiunile tensionate care au precedat numirea lui Kavanaugh la Curtea Supremă, o serie de activiști din fundații liberale i-au apostrofat în spații publice pe senatorii care erau favorabili propunerii președintelui Trump. Președintele Trump a transmis pe twitter că activiștii anti-Kavanaugh sunt plătiți de Soros. Publicații de orientare anti-Trump au catalogat aceasta ca antisemitism.

 Times of Israel preia din presa americană informațiile care recunosc că  Fundația pentru o Societate Deschisă și asociații „surori” , sunt finanțate de Soros, activiștii respectivi primind indirect bani, dar acțiunile lor nu sunt dirijate de Soros.

 Senatorul republican Ted Cruz a fost urmărit și apostrofat de contestatari ai numirii lui Kavanaugh când intra într-un restaurant împreună cu soția. Un alt senator, Jeff Flake, a fost agresat în lift după ce a anunțat că va susține la vot propunerea lui Trump pentru Curtea Supremă. Acestă agresiune a provocat reacția lui Trump care nota că „urșii ascunși prin ascensoare SUNT PLĂTIȚI DE SOROS”.

Acțiuni de agresare verbală sau fizică sunt în expansiune și în România. Activiști din mișcarea  #rezist au agresat parlamentari, pe președinții Curții Constituționale , Camerei Deputaților și Senatului.

×
Subiecte în articol: brett kavanaugh