x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump se va întâlni cu premierul indian săptămâna viitoare: India este un abuzator foarte mare, dar Narendra Modi este fantastic

Trump se va întâlni cu premierul indian săptămâna viitoare: India este un abuzator foarte mare, dar Narendra Modi este fantastic

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2024   •   10:30
Trump se va întâlni cu premierul indian săptămâna viitoare: India este un abuzator foarte mare, dar Narendra Modi este fantastic
Sursa foto: Hepta/Donald Trump a spus că Modi este „fantastic”

Candidatul republican Donald Trump a declarat marți că se va întâlni cu prim-ministrul indian Narendra Modi săptămâna viitoare. Modi va fi în SUA în perioada 21 - 23 septembrie pentru a participa la un summit din Wilmington, Delaware și la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Vorbind la prima sa apariție publică după aparenta tentativă de asasinat de duminică, Donald Trump a spus că Modi este „fantastic”, potrivit CNBC. Totuși, Trump a numit India un „foarte mare abuzator și a criticat mai multe țări pentru politicile lor comerciale în raport cu SUA.

„India este un abuzator foarte mare, se întâmplă să vină să mă întâlnească săptămâna viitoare, și Modi, este fantastic. Chiar este fantastic”, a spus Trump în Michigan.

Trump nu a oferit mai multe detalii despre întâlnire. Ambasada Indiei la Washington nu a comentat informația.

În calitate de președinte, Donald Trump a vizitat India în 2020, pentru a stimula relațiile comerciale dintre cele două țări. În prezent, SUA este al doilea partener comercial al Indiei, după China.

Modi va vizita SUA în perioada 21 - 23 septembrie și va participa la cel de-al patrulea Summit al liderilor Quad de la Wilmington, Delaware, găzduit de președintele american Joe Biden. Ulterior, prim-ministrul indian va vorbi în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York.

Aceasta va fi prima vizită a lui Modi în SUA de când a câștigat al treilea mandat.

(sursa: Mediafax)

×