x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Twitter anunță că va bloca permanent utilizatorii care dezinformează cu privire la vaccinurile anti-COVID

Twitter anunță că va bloca permanent utilizatorii care dezinformează cu privire la vaccinurile anti-COVID

02 Mar 2021   •   10:57
Twitter anunță că va bloca permanent utilizatorii care dezinformează cu privire la vaccinurile anti-COVID

Twitter a anunțat, luni, că intenționează să blocheze permanent utilizatorii care dezinformează cu privire la vaccinurile anti-COVID, după ce au fost atenționați de cinci ori, potrivit The Guardian.

„Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre şi la reducerea cu mai mult succes a propagării de informaţii potenţial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracţiunilor repetate, moderate sau grave”, a anunţat reţeaua socială într-un comunicat.

Twitter a început să ceară utilizatorilor, din luna decembrie, să șteargă informațiile false, în special atunci când informațiile vizau dezinformări cu privire la vaccinuri, cât și punerea sub semnul întrebării a bolii COVID-19.

De atunci, moderatorii societăţii californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri şi au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume. De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii îşi vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, contul va fi blocat permanent.

De asemenea, Twitter a mai anunțat că va atașa etichete cu mesajul „poate conține informații înșelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19”.

YouTube şi Facebook au anunţat, încă din luna octombrie a anului trecut, când vaccinurile erau în stadiul de teste clinice, o reglementare strictă menită să interzică dezinformările cu privire la vaccinuri şi acţiunile menite să discrediteze campaniile de vaccinare.

×
Subiecte în articol: twitter Covid-19 vaccin anti-covid