x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina neagă responsabilitatea exploziilor din peninsula Crimeea

Ucraina neagă responsabilitatea exploziilor din peninsula Crimeea

10 Aug 2022   •   15:56
Ucraina neagă responsabilitatea exploziilor din peninsula Crimeea
Sursa foto: Hepta

Ucraina neagă responsabilitatea exploziilor la baza aeriană rusă din peninsula Crimeea, potrivit consilierului prezidențial Mihailo Podoliak, citat de EFE.

"Desigur că nu avem nimic de-a face cu asta. Sunt, probabil, mecanisme compensatorii în cadrul managementului ineficient al forţelor armate ale Federaţiei Ruse", a spus acesta, precizând că ar putea fi vorba despre o detonare accidentală a muniției.

Cu toate acestea, el nu exclude posibilitatea ca aceste acțiuni să fi venit din partea locuitorilor care vor eliberarea peninsulei. 
"Oamenii care trăiesc în ocupaţie înţeleg că vremurile acestea se apropie de sfârşit şi trebuie să-şi arate poziţia. Recuperarea Crimeii este ceva care trebuie să se întâmple".

New York Times scrie că forțele ucrainene ar fi putut apela la localnici pentru a atinge ținte din spatele liniilor forțelor ruse.

De altfel, pe seama partizanilor se pun și mai multe acțiuni, precum îmbolnăvirea subită a primarului pro-rus din Herson; împuşcarea directorului adjunct dintr-un alt oraş important din regiune; exploziile de ieri la o bază aeriană rusă din Crimeea. Ultimele s-au soldat cu decesul unui soldat.

Minsiterul rus al Apărării a transmis că a fost vorba despre un accident. 
"Pe teritoriul aerodromului Saki, în apropiere de oraşul Novofiodorovka, a avut loc detonarea mai multor muniţii într-o zonă protejată de depozitare", a transmis instituția.

Dar un ofițer superior ucrainean, care a vrut să-și păstreze anonimatul a spus altceva "Aceasta este o bază aeriană de unde decolau în mod regulat avioane pentru atacuri împotriva forţelor noastre în teatrul de operaţiuni din sudul ţării", a spus acesta, citat de NYT. El nu a dezvăluit ce armament a fost folosit dar a spus că este vorba despre un dispozitiv fabricat în Ucraina. 

Și un înalt oficial ucrainean spune că în atacuri au fost implicate forțele de rezistență loiale Kievului, fără a preciza cum anume. 


 

×
Subiecte în articol: ucraina crimeea