x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Podolyak: Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia

Podolyak: Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2023   •   16:20
Podolyak: Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia
Sursa foto: Twitter

Rebeliunea Wagner marchează începutul unui război civil în Rusia, spune consilierul lui Zelenski, Mykhailo Podolyak: contraofensiva ucraineană a intensificat diviziunile interne dintre Moscova și paramilitarii. Naționaliștii ruși pro-război anunță un plan de acțiune.

Lipiți de telefoanele mobile, milioane de ucraineni au petrecut o noapte albă vineri, după ce șeful grupului de mercenari Wagner a declarat război rivalilor săi din armata rusă, declanșând o rebeliune fără precedent la Moscova, relatează The Guardian.

"Evenimentele se desfășoară conform scenariului despre care am vorbit tot anul trecut'', a declarat Mykhailo Podolyak: "Începutul contraofensivei ucrainene a destabilizat în cele din urmă elitele rusești, intensificând diviziunea internă apărută după înfrângerea din Ucraina. Astăzi asistăm de fapt la începutul unui război civil''.

Pe de altă parte, naționaliștii ruși pro-război, conduși de un fost ofițer al serviciului de securitate FSB, au declarat sâmbătă că vor publica în curând un plan de acțiune pentru a răspunde revoltei Wagner, relatează Reuters.

Grupul naționalist rus - cunoscut sub numele de "Clubul Patrioților Furioși" - a afirmat într-o declarație că un război civil ar putea duce la o înfrângere militară umilitoare pentru armata rusă în Ucraina și a avertizat că Rusia se află în pragul unei catastrofe.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Mykhailo Podolyak