x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE condamnă toate atacurile asupra misiunilor ONU

UE condamnă toate atacurile asupra misiunilor ONU

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2024   •   14:00
UE condamnă toate atacurile asupra misiunilor ONU
Sursa foto: hepta

Uniunea Europeană condamnă toate atacurile împotriva misiunilor Organizației Națiunilor Unite, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, într-un răspuns la țintirea misiunii ONU de menținere a păcii în Liban, cunoscută cu numele UNIFIL, de către Forțele de Apărare ale Israelului.

„Astfel de atacuri împotriva forțelor ONU de menținere a păcii constituie o încălcare gravă a dreptului internațional și sunt total inacceptabile. Aceste atacuri trebuie să înceteze imediat”, a afirmat Borrell într-o declarație în numele UE publicată duminică seara și citată de Reuters.

„UE condamnă toate atacurile împotriva misiunilor ONU”, a declarat Borrell.

„Își exprimă îngrijorarea deosebit de gravă cu privire la atacurile Forțelor de apărare israeliene împotriva UNIFIL, care s-au soldat cu rănirea mai multor membri ai forțelor de menținere a păcii”.

Israelul a contestat unele relatări ale ONU cu privire la incidentele în care au fost implicate forțele de menținere a păcii UNIFIL în Liban, iar prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acestea au oferit „scuturi umane” militanților Hezbollah în timpul unei recrudescențe a ostilităților.

În declarația sa, Borrell a afirmat că „toți actorii” din conflict au obligația de a asigura siguranța și securitatea personalului și bunurilor ONU.

„Așteptăm de urgență explicații și o anchetă aprofundată din partea autorităților israeliene cu privire la atacurile împotriva UNIFIL, care joacă un rol fundamental în stabilitatea Libanului de Sud”, a spus el.

 

(sursa: Mediafax)

×