x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană, gata ''să coopereze'' cu guvernul de extremă dreapta al Georgiei Meloni

Uniunea Europeană, gata ''să coopereze'' cu guvernul de extremă dreapta al Georgiei Meloni

22 Oct 2022   •   18:20
Uniunea Europeană, gata ''să coopereze'' cu guvernul de extremă dreapta al Georgiei Meloni

Uniunea Europeană s-a declarat gata "să coopereze" cu guvernul Giorgiei Meloni, care a depus jurământul sâmbătă şi urmează să-şi înceapă mandatul duminică, anunță AFP.

"Felicitări Georgiei Meloni pentru nominalizarea sa ca prim-ministru, prima femeie care obţine acest post", a postat pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. "Contez pe o cooperare constructivă cu noul guvern, în faţa provocărilor pe care trebuie să le înfruntăm împreună", a adăugat ea.

 

 


"Să lucrăm împreună pentru binele Italiei şi al UE", a scris la rândul său preşedintele Consiliului European, Charles Michel. "Europa are nevoie de Italia. Împreună, vom depăşi toate dificultăţile", a întărit preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, într-o postare pe Twitter în italiană.

 



"Iată echipa guvernamentală care, cu mândrie şi simţul responsabilităţilor, va fi în slujba Italiei. Acum, la muncă", a postat Meloni pe Twitter, lângă o fotografie oficială a guvernului. De asemenea au fost prezenţi la ceremonia apropiaţii Giorgiei Meloni, respectiv partenerul său de 41 de ani, jurnalistul Andrea Giambruno, şi fiica lor de şase ani, Ginevra.

 

 



 

 

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen