x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat cu simptome de febră Ebola, spitalizat în Canada

Un bărbat cu simptome de febră Ebola, spitalizat în Canada

25 Mar 2014   •   09:53
Un bărbat cu simptome de febră Ebola, spitalizat în Canada

Un bărbat care dezvoltă simptomele unei febre hemoragice, precum cea provocată de virusul Ebola, a fost spitalizat în Canada imediat după revenirea sa din Liberia, au anunţat luni serviciile de sănătate canadiene, relatează AFP, conform Agerpres.

'Un adult de sex masculin care a călătorit recent în Africa de Vest este grav bolnav şi a fost internat într-un spital din Saskatoon (vestul Canadei) cu febră puternică şi alte simptome', a anunţat Ministerul Sănătăţii din provincia canadiană Saskatchewan într-un comunicat.

Bărbatul, care a efectuat o călătorie în interes de serviciu, 'a revenit din Liberia', a precizat Denise Werker, directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate din provincia canadiană, referindu-se la simptome ale febrei Ebola.

Luni, serviciile de sănătate din Liberia au anunţat că au fost detectate şase cazuri suspecte de Ebola, dintre care cinci mortale. Autorităţile din Liberia au făcut acest anunţ după ce în Guineea au fost înregistrate 87 astfel de cazuri.

Persoanele care suferă de febră hemoragică, ca cea de tip Ebola, 'pot sângera la nivelul gurii sau ochilor', a declarat Denise Werker în cadrul unei conferinţe de presă televizată la Saskatoon.

Virusul Ebola provoacă febră foarte mare, diaree şi vărsături, care în majoritatea cazurilor conduce la decesul persoanelor infectate.

×
Subiecte în articol: ebola canada liberia febra hemoragica