x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cerşetor român din Malta a stârnit atât de multă uimire, încât a fost nevoie de intervenţia unui ministru pentru a fi luat de pe stradă

Un cerşetor român din Malta a stârnit atât de multă uimire, încât a fost nevoie de intervenţia unui ministru pentru a fi luat de pe stradă

de Mediafax    |    13 Aug 2012   •   09:08
Un cerşetor român din Malta a stârnit atât de multă uimire, încât a fost nevoie de intervenţia unui ministru pentru a fi luat de pe stradă

Ministrul maltez al Familiei Chris Said a solicitat politiei sa il ia pe un cersetor roman de pe strada si sa-l conduca la Agentia pentru protectie sociala Appogg pentru a i se oferi ajutor, in aceasta tara cersetoria fiind ilegala si putin obisnuita, relateaza Times of Malta in editia online de luni.

Persoanele care circula prin Valletta sau Sliema s-au intalnit cu acest barbat roman care are un brat amputat si cerseste pe strada, o "priveliste neobisnuita pe insula, unde cresetoria este ilegala", comenteaza publicatia.

Un jurnalist al publicatiei s-a deplasat in parcarea Floriana MCP, pentru a se intalni cu cersetorul. Acesta statea pe trotuar, cu un pahar de plastic in fata, deschis la camasa pentru a exhiba o cicatrice pe locul unde s-a aflat bratul stang. Desi nu cerea bani, mai multi trecatori, in drum spre capitala, s-au oprit sa puna cateva monede in pahar.

Barbatul nu vorbeste engleza sau malteza, singurele cuvinte pe care le-a spus fiind "Romania" si "no speak", potrivit ziarului.

"Asemenea cazuri sunt extrem de rare", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Familiei.

"M-am informat si am aflat ca asemenea cazuri trebuie raportate in primul rand politiei", avand in vedere ca este vorba despre o infractiune, a continuat el. Potrivit legislatiei malteze, cersetoria si vagabondajul sunt ilegale, aceasta recomandand persoanelor fara proprietate si mijloace de trai sa isi gaseasca o ocupatie, inclusiv in domeniile artei sau comertului.

"Ministrul l-a contactat pe seful politiei si i-a solicitat sa verifice situatia. Daca acest caz este autentic, ministrul i-a cerut comisarului sa ajute persoana respectiva, ducand-o la agentiile in domeniu", a mai declarat purtatorul de cuvant.

Numarul persoanelor sarace din Malta a crescut in ultima perioada, dar saracia ramane o problema "invizibila", comenteaza publicatia, adaugand ca persoanele aflate in aceasta situatie nu dorm pe banci si nu cersesc.

×