x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un luptător al SI afirmă că atacul de la Charlie Hebdo a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului

Un luptător al SI afirmă că atacul de la Charlie Hebdo a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului

de Agerpres    |    07 Ian 2015   •   20:41

Un combatant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a salutat atacul sângeros comis miercuri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, şi a declarat pentru Reuters că a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului.

Persoane înarmate au atacat sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, în cel mai sângeros atentat din Franţa din ultimii 40 de ani. Printre persoanele ucise se numără caricaturişti-vedetă ai publicaţiei, precum şi doi ofiţeri de poliţie.

'Leii Islamului l-au răzbunat pe Profet', a afirmat Abu Mussab, un sirian care luptă în cadrul grupării SI, care deţine controlul unor teritorii vaste în Irak şi Siria. 'Aceştia sunt leii noştri. Sunt primele picături - vor urma şi altele', a mai spus el, vorbind printr-o conexiune la Internet din Siria. 'Lăsaţi-i pe cruciaţi să fie speriaţi pentru că ei ar trebui să fie (speriaţi)', a mai spus el.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atentatul.

Abu Mussab a declarat că nu-i ştie pe atacatori, însă 'ei sunt pe calea emirului (liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi) şi a şeicului nostru Osama (ben Laden)', a mai spus luptătorul

×