x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Ian: Utilizatorii de Internet postează un videoclip viral cu un rechin care înoată pe străzile inundate, dar oare chiar asa este...?

Uraganul Ian: Utilizatorii de Internet postează un videoclip viral cu un rechin care înoată pe străzile inundate, dar oare chiar asa este...?

de Alice Petrescu    |    30 Sep 2022   •   08:55
Uraganul Ian: Utilizatorii de Internet postează un videoclip viral cu un rechin care înoată pe străzile inundate, dar oare chiar asa este...?

Odată cu creșterea nivelului apei, milioane de locuitori sunt blocați în casele lor fără curent electric, și animalele acvatice și-au făcut loc pe străzile inundate.

Uraganul Ian a lovit miercuri Florida, Statele Unite, cu rafale de vânt ce au atins viteze maxime de peste 240 km/h. Furtuna de categoria 4 a provocat valuri de aproape 4,5 metri în mai multe regiuni de pe coasta Floridei, ceea ce a dus la străzi, cartiere și autostrăzi scufundate în întregime, scrie cnbctv18.com . Odată cu creșterea nivelului apei, nu numai că milioane de locuitori sunt blocați în casele lor fără curent electric, dar și-au făcut aparitia si animale acvatice pe aceste străzi.

 


Printre ele se află ceea ce pare a fi un rechin tânăr.
"Nu se stie cum, un rechin a ajuns într-un cartier din Fort Myers în timpul uraganului Ian", a scris utilizatorul Twitter Brad Habuda, în timp ce distribuia un videoclip cu ceea ce pare a fi un rechin care se zbate pe străzile inundate din Fort Myers, Florida. Videoclipul a primit în prezent peste 9,5 milioane de vizualizări pe platforma de socializare. 
"Înregistrarea video a fost captată de Ed Bell în Devonwood.  O comunitate din South Fort Myers, situată la vest de Route 41", a adăugat Habuda.


CNBC-TV18 nu poate verifica în mod independent înregistrarea incidentului.
Cicloanele și uraganele sunt frecvente in Florida, care este martoră la aproximativ unul la fiecare trei ani, în timp ce furtuni mai mici, care nu apartin categoriei uraganelor, ating coasta la aproape fiecare câteva luni. Prin urmare, nu sunt rare videoclipurile similare și zvonurile despre rechini care sunt adusi de ape în zonele inundate. Având în vedere că în Florida trăiesc și rechini taur care înoată în susul râurilor, este o premisa care chiar pare justificata.

Dar unii internauți nu sunt atât de siguri cu privire la acest videoclip. Unii au subliniat că timpul pretins de videoclip nu are sens. Valul de furtună nu lovise cartierul în momentul în care cel care a postat videoclipul susține că acesta a fost filmat.


"Nu cred că este real. Potrivit indexului de pe materialul video, acesta a fost creat în iunie 2010. Altcineva l-a postat la ora 10 dimineața, ca si cum ar fi fost în Fort Myers, dar valul de furtună nu era așa la ora 10 dimineața", a adăugat un utilizator.


Un alt utilizator de Twitter a postat exact acelasi videoclip cu aproape 4 ore înainte ca Habuda să îl distribuie pe platformă.


Mai mulți internauți au răspuns că si ei au văzut videoclipul făcând turul rețelelor de socializare de mai multe ori în trecut, ceea ce a dus la speculații că videoclipul ar fi fost capturat cu ani în urmă.
 
Acest videoclip este o farsă veche care devine virală aproape de fiecare dată când există un uragan . 
- Shayan Sardarizadeh (@Shayan86) 28 septembrie 2022
Indiferent de momentul în care a fost filmat videoclipul, sperăm că rechinul confuz s-a întors acasă în siguranță.

×