Abdulrahman a avut un vis pe care mulţi copii îl au: să devină fotbalist. Însă visul băiatului de doar 11 ani a fost distrus după ce aproape a murit într-un atac cu rachete lansat lângă casa sa din Siria.
Piciorul stâng al lui Abdulrahman a fost atât de distrus în atac încât medicii au fost nevoiţi să-l amputeze. Amputarea a avut loc într-un "spital" improvizat în pivniţa unei moschei.
Daily Mail menţionează că povestea lui Abdulrahman nu este o poveste a viselor frânte şi a disperării, ci una a curajului şi a iubirii frăţeşti elaborată de ororile războiului civil sângeros din Siria.
Pentru că nu putea să meargă, fratele băiatului, Omar, în vârstă de 21 de ani, l-a salvat din violenţa care copleşise Siria de aproape doi ani. Omar l-a cărat în spate pe Abdulrahman dincolo de graniţa cu Turcia.
Fraţii aşteaptă acum vize pentru activităţi umanitare pentru a putea merge în SUA, unde Omar a găsit o fundaţie caritabilă care ajută copiii victime ale războiului. Ei locuiesc temporar în Ankara.
în ciuda speranţelor, băiatul este în continuare bântuit de ziua care i-a schimbat viaţa ireversibil. "Erau avioane de luptă, iar o rachetă fusese lansată lângă casa noastră. M-am dus să văd ce se întâmplă şi a apărut o altă rachetă", a spus Abdulrahman.
Băiatul fusese dus la un spital, iar Omar s-a dus după el imediat. "Când m-a văzut a strigat Omar cu toată forţa. Când m-am apropiat de el şi i-am văzut piciorul am ţipat şi am început să plâng. După ce s-a trezit m-a văzut plângând şi mi-a spus: "Te rog să nu plângi. Dacă mă iubeşti, nu plânge"". Apoi Abdulrahman i-a promis fratelui lui că va merge din nou.
"De fiecare dată când auzea avioane mă întreba când plecăm", a mai spus Omar.
Tânărul are grijă de fratele lui şi a devenit specialist în schimbarea bandajelor. Pentru că nu are bani pentru o proteză Omar a aflat de o mică fundaţie caritabilă, "Global Medical Relief Fund", care ajută copiii din zone de război care au fost răniţi grav, potrivit CNN.
Pentru a obţine ajutorul de care au nevoie, Omar şi Abdulrahman şi-au părăsit familia şi au plecat din Siria în Turcia. Un şofer de taxi i-a ajutat să ajungă în apropiere de graniţa cu Turcia, însă de acolo le-a spus că sunt pe cont propriu. Omar şi-a cărat în spate fratele pe terenurile periculoase şi au reuşit să ajungă în Turcia.
Abdulrahman şi Omar nu au paşapoarte şi acum aşteaptă ca Departamentul de Stat al SUA să le acorde vize pentru activităţi umanitare.