x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de pasageri au rămas blocați pe un vas de croazieră din cauza unei ciuperci dăunătoare

Sute de pasageri au rămas blocați pe un vas de croazieră din cauza unei ciuperci dăunătoare

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   19:45
Sute de pasageri au rămas blocați pe un vas de croazieră din cauza unei ciuperci dăunătoare
Sursa foto: Hepta

Sute de pasageri sunt blocați pe un vas de croazieră care plutește în largul coastelor australiene, din cauza unei ciuperci descoperite pe corpul navei, relatează bbc.

Navei Viking Orion i s-a refuzat permisiunea de a acosta în portul Adelaide, dar și în Christchurch, Dunedin și Hobart.

Departamentul de pescuit al Australiei a transmis că ciuperca este „potențial dăunătoare". Oficialii au mai spus că fuselajul navei trebuie să fie curățat înainte de a intra în țară pentru a evita „transportul de organisme marine dăunătoare" în apele australiene.

„Scafandrii profesioniști au fost angajați direct de către agentul navei pentru a curăța corpul navei, în timp ce se afla la ancoră în afara apelor australiene", a informat departamentul.

Un pasager a scris pe Twitter că peste 800 de pasageri se află la bordul vasului, mulți dintre ei fiind „supărați și furioși" din cauza „neglijenței" companiei.

Nava are 14 punți, poate găzdui 930 de persoane și a fost construită în 2018. Aceasta ar fi aruncat ancora la circa 17 mile de coastă.

Operatorul a recunoscut incidentul și a anunțat că acest lucru a determinat „ratarea mai multor opriri pe traseu". Vasul ar trebui să plece spre orașul Melbourne în următoarele ore, unde va acosta pe 2 ianuarie. Compania a prezentat scuze călătorilor și va oferi despăgubiri celor afectați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×