x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violențele „nebunești” continuă în Ghouta Orientală. „Toți mor azi sub privirile lumii”

Violențele „nebunești” continuă în Ghouta Orientală. „Toți mor azi sub privirile lumii”

09 Mar 2018   •   10:45
Violențele „nebunești” continuă în Ghouta Orientală. „Toți mor azi sub privirile lumii”

Doctorii și membrii echipelor de salvare din Ghouta Orientală au afirmat că au de-a face cu violențe „nebunești”, în urma cărora au murit peste 90 de oameni în timpul nopții, potrivit monitoarelor de război, scrie The Guardian.

Atacurile aeriene și bombardare regiunii din apropiere de Damasc au condus la anularea distrubuției de ajutoare pentru mai mult de 300,000 de persoane aflate sub asediu, pe fondul progreselor militare ale forțelor loiale regimului lui Bashar al-Assad.

Suferința a fost amplificată de rapoartele de peste noapte privind arme incendiare și atacuri chimice care au vizat două orașe din Ghouta, iar medicii au raportat simptome în conformitate cu expunerea la organofosfor și clor.

„Pentru toți cei din afara Ghoutei, care trăiesc în pace și confort ... doresc să vă spun că femeile, copiii, bătrânii și sugarii, toți mor azi sub privirile lumii”, a spus un membru al echipelor de salvare.

„Suntem civili și muncitori umanitari și nu putem face față acestor arme, exceptând că putem căra femeile sau copiii sau răniții. Putem să murim în orice moment”.

 

×