x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRAL pe internet. Cum explică un băieţel de 12 ani criza din Egipt (VIDEO)

VIRAL pe internet. Cum explică un băieţel de 12 ani criza din Egipt (VIDEO)

10 Iul 2013   •   15:45
VIRAL pe internet. Cum explică un băieţel de 12 ani criza din Egipt (VIDEO)
O înregistrare video în care un băiat egiptean în vârstă de 12 ani, Ali Ahmed, care critică cu elocvenţă şi pasiune anul de mandat al fostului preşedinte egiptean, a devenit foarte populară pe YouTube de sâmbătă încoace, scrie Jerusalem Post online.

Potrivit publicaţiei israeliene, Ahmed, care dă dovadă de o înţelegere a problemelor socio-economice şi politice mult peste vârsta sa, a fost intervat de El Wadi, o organizaţie media, în timp ce participa la o demonstraţie în octombrie, organizată, afirmă copilul, cu scopul de a "împiedica Egiptul să devină o marfă deţinută de către o persoană şi de a protesta faţă de confiscarea Constituţiei de către un singur partid".

Înregistrarea atrage atenţia, în prezent, din cauza înlăturării fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi de la putere, scrie Medifax.

În înregistrarea video, de aproximativ trei minute, Ahmed condamnă influenţa religiei în cadrul Guvernului, diferenţele între bogaţi şi săraci şi lipsa drepturilor femeilor. În privinţa noii Constituţii, Ahmed spune că "ceea ce este construit în falsitate este fals în sine. Chiar dacă Constituţia este frumoasă, dacă adunarea care a făcut-o este rea, ne vom alege cu ceva rău".




×
Subiecte în articol: baietel criza Egipt viral