x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin a primit planul de pace propus de China în Ucraina

Vladimir Putin a primit planul de pace propus de China în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   16:15
Vladimir Putin a primit planul de pace propus de China în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin l-a primit, miercuri, pe șeful diplomației chineze, Wang Yi, care a venit cu un plan de pace în Ucraina din partea țării sale, scrie AFP.

"Relaţiile internaţionale sunt astăzi complicate. În acest context, cooperarea între China şi Rusia are o mare importanţă pentru stabilizarea situaţiei internaţionale", a declarat liderul de la Kremlin. 

Diplomatul chinez a declarat că Beijingul vrea "consolidarea parteneriatului strategic şi cooperarea în toate domeniile" cu Rusia.
"Noi sprijinim o lume multipolară şi democratizarea relaţiilor internaţionale", a spus Wang Yi, anunțând că președintele Xi Jinping va efectua o vizită la Moscova în perioada următoare. 

Oficialul chinez a fost anterior și la Conferinţa de Securitate de la Munchen, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, căruia i-a prezentat "elemente cheie ale planului de pace chinez" pentru încheierea războiului.

"Aşteptăm să primim acest text pentru a-l studia în detaliu, pentru că nu putem trage concluzii doar după o prezentare orală. Odată ce vom fi primit documentul, îl vom examina în profunzime şi vom trage propriile noastre concluzii. Dar cred că există un element comun al Ucrainei şi Chinei: principiul integrităţii teritoriale", a mai declarat ministrul ucrainean de externe.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.", a spus Kuleba.

Deși detaliile nu au fost făcut publice, unele surse afirmă că acesta cuprinde principiile integrității teritoriale, încetarea luptelor, protejarea centralelor nucleare și excluderea folosirii armelor chimice. Dar nu ar cuprinde retragerea trupelor ruse din Ucraina. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin wang yi China Rusia pace ucraina