x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin majorează pensiile și salariul minim din Rusia

Vladimir Putin majorează pensiile și salariul minim din Rusia

25 Mai 2022   •   21:15
Vladimir Putin majorează pensiile și salariul minim din Rusia
Sursa foto: Hepta

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri că majorează pensiile și salariul minim din Rusia. Experții susțin că este o încercare a liderului de la Kremlin de a minimaliza impactul războiului din Ucraina asupra economiei rusești, potrivit Reuters.

Președintele Vladimir Putin a ordonat miercuri majorarea cu 10% a pensiilor și a salariului minim pentru a-i proteja pe ruși de inflație, dar a negat că problemele economice ale țării sunt legate de războiul din Ucraina.

Cu o inflație anuală de aproape 18%, liderul de la Kremlin a recunoscut că 2022 va fi un an „dificil" pentru economie.

„Când spun 'dificil', nu înseamnă că toate aceste dificultăți au legătură cu operațiunea militară specială", a declarat Putin la o reuniune a Consiliului de Stat de la Moscova.

Majorarea pensiilor va intra în vigoare la 1 iunie, în timp ce majorarea salariului minim se va aplica de la 1 iulie. Analiștii au declarat că aceste măsuri nu vor împiedica o scădere bruscă a veniturilor reale.

Chiar și cu o creștere de 10% a salariului minim și a pensiilor, specialiștii se așteaptă ca veniturile reale ale rușilor să scadă cu 7,5%, iar salariile reale să scadă cu aproape 6% în acest an. Ei mai estimează ca sărăcia va crește la 12,6% în acest an, de la 11% în 2021.

Salariul minim din Rusia este în prezent de 13.890 de ruble (250 de dolari) pe lună, în timp ce pensia medie se ridică la 18.521 de ruble pe lună.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin