x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin rupe tradiţia şi vine cu două mesaje de Anul Nou

Vladimir Putin rupe tradiţia şi vine cu două mesaje de Anul Nou

de Agerpres    |    31 Dec 2013   •   20:19
Vladimir Putin rupe tradiţia şi vine cu două mesaje de Anul Nou
Sursa foto: Vladimir Putin

În mod tradiţional, liderii ruşi transmit de Anul Nou mesaje scurte şi înregistrate dinainte, ce sunt difuzate succesiv la trecerea dintre ani în regiunile care corespund celor nouă fusuri orare ale Rusiei.

Dar anul acesta, în mesajul obişnuit în care Putin este văzut la Kremlin şi le cere ruşilor să fie uniţi, spre surprinderea tuturor el nu spune nimic despre atentatele sinucigaşe de la Volgograd, ce domină în prezent actualitatea Rusiei. Acest mesaj a fost difuzat mai întâi în regiunile Kamceatka şi Magadan, care au trecut primele în Noul An.

Dar, o oră mai târziu, Putin a apărut cu un alt mesaj complet diferit, în care vorbeşte pentru prima dată şi despre respectivele atentate, promiţând că Rusia va lupta împotriva teroriştilor 'până la eliminarea lor totală'. Acest al doilea mesaj a fost înregistrat marţi la Habarovsk, în Extremul Orient rus, regiune grav afectată de inundaţiile din vară.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că preşedintele rus a rupt anul acesta o tradiţie îndelungată şi a transmis două mesaje, iar din cauza decalajului de timp dintre ele numai într-unul se face referire la atentatele de la Volgograd.  

×