x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski, apel către soldații ruși: Aruncați armele și plecați! Decizii de ULTIMĂ ORĂ ale președintelui ucrainean

Volodimir Zelenski, apel către soldații ruși: Aruncați armele și plecați! Decizii de ULTIMĂ ORĂ ale președintelui ucrainean

28 Feb 2022   •   12:13
Volodimir Zelenski, apel către soldații ruși: Aruncați armele și plecați! Decizii de ULTIMĂ ORĂ ale președintelui ucrainean
Sursa foto: Președinția Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, face un apel la soldații ruși să depună armele și să plece din țară. Totodată, el cere UE să primească de urgență Ucraina în spațiul comunitar. O altă decizie importantă este eliberarea din închisoare a deținuților care pot lupta cu soldații ruși.

„Aruncați armele și plecați! Nu vă încredeți în comandantul vostru. Pur și simplu aruncați armele și plecați. Salvați-vă viețile, salvați-vă de la moarte”, le-a transmis Zelensky soldaților ruși.

„Când candidam la Președinție, spuneam că fiecare dintre noi este un președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru țara noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un războinic. Un războinic în locul lui. Și sunt sigur că fiecare dintre noi va câștiga. Glorie Ucrainei”, a declarat acesta. 

În mesajul său, Zelensky vorbește și despre luptele care se dau, în continuare, în Ucraina, despre zeci de persoane care au murit până acum și despre sute de oameni care au fost răniți.

Acesta cere Uniunii Europene ca Ucraina să intre de urgență în blocul comunitar și mulțumește liderilor europeni pentru sprijinul acordat până acum.

O altă decizie importantă luată de Zelenski este eliberarea din închisoare a deținuților care au experiență pentru a lupta cu trupele ruse. 

"Oricine se poate alătura luptei împotriva ocupanţilor trebuie să o facă. Nu a fost o decizie uşoară, din punct de vedere moral, dar este utilă din punctul de vedere al protecţiei noastre. În conformitate cu legea marţială, participanţii la ostilităţi, ucraineni cu experienţă reală de luptă, vor fi eliberaţi din închisori şi-şi vor putea ispăşi pedepsele în locurile cele mai periculoase ale războiului. Cheia acum stă în apărare", a spus acesta.

Zelensky 28.02.2022

 

×
Subiecte în articol: zelenski ue Rusia ucraina detinuti