x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de persoane au murit în timpul unui atac care a vizat un convoi umanitar din Somalia

Zeci de persoane au murit în timpul unui atac care a vizat un convoi umanitar din Somalia

04 Sep 2022   •   13:07
Zeci de persoane au murit în timpul unui atac care a vizat un convoi umanitar din Somalia

Zeci de persoane au murit în timpul unui atac asupra un convoi de alimente din Somalia. Atacatorii sunt membri ai grupului militant islamist al-Shabab, potrivit BBC.

Cel puțin 20 de persoane, printre care femei și copii, au fost ucise, iar ajutoarele alimentare au fost distruse după ce militanții au atacat mai multe vehicule în regiunea centrală Hiiraan din Somalia.

„Au pus o bombă în timp ce oamenii se aflau în mașină și au aruncat-o în aer", a declarat guvernatorul regiunii pentru serviciul somalez al BBC.

Grupul militant islamist al-Shabab a declarat că a vizat un grup armat afiliat guvernului.

Guvernatorul din Hiiraan, Ali Jeyte Osman, a spus că numărul morților în urma atacului de vineri ar putea crește.

„Unii sunt răniți și alții au fugit când au început împușcăturile. Cadavrele sunt încă colectate, inclusiv femei și copii", a declarat el.

Osman i-a acuzat pe militanți că se află în război cu populația civilă din regiune, spunând că agresorii au incendiat sate și au distrus fântâni cu apă.

Președintele Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, a promis că guvernul său „nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă" în lupta împotriva „terorismului" din țară.

Militanții legați de al-Qaeda își propun să răstoarne guvernul central. Al-Shabab controlează o mare parte din sudul și centrul Somaliei, dar a reușit să își extindă influența și în zonele controlate de guvernul de la Mogadiscio. În urmă cu două săptămâni, luptătorii săi au luat cu asalt un hotel din capitală și au ucis peste 20 de persoane.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: somalia