x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de zboruri - anulate, din cauza unui foarfece care a dispărut dintr-un magazin

Zeci de zboruri - anulate, din cauza unui foarfece care a dispărut dintr-un magazin

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2024   •   17:45
Zeci de zboruri - anulate, din cauza unui foarfece care a dispărut dintr-un magazin

Zeci de zboruri de pe un aeroport japonez au fost anulate din cauza unui foarfece care a dispărut dintr-un magazin. Punctul comercial este situat chiar lângă porțile de îmbarcare, iar autoritățile s-au temut de un atac. Activitatea pe aeroport a fost blocată aproximativ două ore.

Incidentul s-a produs în weekend pe New Chitose, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia. 36 de zboruri au fost anulate și 201 au fost întârziate după ce s-a constatat dispariția foarfecelui, potrivit BBC.

Sute de călători au fost blocați pe aeroportul din Hokkaido în timp ce s-au făcut verificări de securitate. Practic, toți cei aflați în interiorul aeroportului au fost verificați din nou, dar foarfecele nu a fost găsit. În final, autoritățile au decis să permită reluarea zborurilor. Foarfecele a fost găsit luni de un angajat al aeroportului.

Numeroși pasageri au fost nemulțumiți de problema care le-a afactat revenirea din vacanță. Totuși, unii au declarat că astfel s-a dovedit faptul că pe aeroport se respectă normele de securitate ceea ce inspiră siguranță călătorilor. Ministrul japonez al Transporturilor a cerut o anchetă și soluții care să preîntâmpine astfel de situații.

New Chitose este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia, care deservește a doua cea mai circulată rută aeriană internă din lume între Tokyo și Sapporo. Peste 15 milioane de călători au folosit aeroportul în 2022.

(sursa: Mediafax)

×