x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un angajat al DGASPC Vaslui a fost reținut pentru trafic de influență

Un angajat al DGASPC Vaslui a fost reținut pentru trafic de influență

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   19:45
Un angajat al DGASPC Vaslui a fost reținut pentru trafic de influență

Un angajat al DGASPC Vaslui a fost reținut pentru trafic de influență. Acesta ar fi promit, în schimbul unor sume de bani, intervenții pentru angajarea unor persoane, pentru atestarea ca asistent maternal sau aprobarea dosarelor de încadrare în gard de handicap.

Procurorii DNA Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2019-2022, inculpatul ar fi pretins și primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei și 8.700 de euro, pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției sau din cadrul altor instituții publice.

Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de inculpat pentru „a rezolva” diversele solicitări ale persoanelor respective, referitoare la angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituții publice, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor sau aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap și obținerea pensiilor de invaliditate.

Inculpatul va fi prezentat miercuri Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte 22 persoane, persoane fizice, având calitatea de suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: angajat trafic de influenţă